Hudbøvl Rosacea

Ansigtsbehandlinger med speciale i rosacea i Silkeborg.

Effektive behandlinger til dig der bøvler med huden!

I klinikken er der stigende tilgang af klienter der bøvler med huden.

Hvad enten det er rosacea, eksem, akne eller perioral dermatitis, så hæmmer det i hverdagen. Klienterne føler sig hæmmet, udfordret, holder sig tilbage, gemmer sig og aner ikke deres levende råd for at komme hudlidelsen til livs.

Det er der heldivis råd for!

Gennem de sidste 12 år har jeg hjulpet flere hundrede kvinder med hudlidelser.

Er det nemt og enkelt? NEJ!

Det kræver en del
– viden om lidelsen
– tålmodighed i at arbejde med huden
– mod til at prøve nye
– vilje til at være vedholdene

Jeg ser på det hele menneske når jeg behandler huden. Hvorfor? Fordi ALTING hænger sammen i kroppen.

Din hud spejler dit sind, din fordøjelse og din livsstil. Derfor arbejder vi 360 grader rundt om dig. For at hjælpe dig bedst muligt, hurtigt og effektivt videre mod dit mål om at få en sund, fin og stærk hud, så kigger vi / og arbejder på:
– din daglige og ugentlige hudpleje
– din kost
– din døgnrytme
– dine vaner

Sammen arbejder vi ikke kun på symptomerne, men på årsagen. Målrettet og effektivt.

Alt dette på 60 minutter?
NEJ. Vi arbejder sammen over en periode, ellers kommer du aldrig i mål. Din hud ændrer sig ikke over nat, den skal hjælpes, løftes, piskes, fyldes op, læres op og styrkes over tid.

Fælles for dem alle er:
Du skal have stillet diagnosen ved lægen. Jeg som kosmetolog må ikke stille diagnoser. Så for at være sikker på HVAD du lider af, så skal du en tur forbi din egen læge inden behandling.

ROSACEA 

Rosacea er en kronisk hudlidelse og betændelsestilstand i hudens indre kapillærer (blodkar).
På verdensplan er der ca. 5% med rosacea, i nordeuropa er der ca. 10%, da vi har lysere og mere sart hud.

Kendetegn

Kendetegnene ved rosacea er teleangiectasier, papler, pustler, erythem, ødemer, knopper og udvidelser af talgkirtler i t-zonen. Der kan være en generel hudfortykkelse ved hage, kinder, ører og pande. Rundt om øjnene kan der opstå en inflammation.

Årsag

Man ved ikke hvad der forårsager rosacea, men flg. er under mistanke:

 • Genetisk bestemt
  Der er ingen tvivl om at rosacea er arveligt. Hvis man går flere generationer tilbage, kan der ofte spores rødme i huden. Tilstanden kan ikke altid forebygges.
 • Tarmen
  Dårlig fordøjelse kan give en utæt tarm. Hvis afføring ligger for længe i tarmen, kan det forværre en rosacea. Dette skyldes bl.a. candidasvampen (gærsvampen). For lidt mavesyre, som oftest opstår som følge af stress, betyder at bakterierne i maden ikke nedbrydes ordentligt. Dette gør at Heliobactor Pylori-bakterien, (mavesårsbakterien), formere sig og forværre hudsygdommen.
 • Hormoner
  Stress sætter en række processer i gang, som sætter huden i sidste række. Stress bevirker at blodkar trækker sig sammen, og dermed går al næring til de livsvigtige organer. Dette medfører at huden ikke modtager næring og væske nok. Når blodkarrene endelig udvider sig igen, fra at være trukket sammen, gør de det med en sådan kraft, at blodkarrene kan briste, og herefter vil der opstå permanent rødme i huden.Fra midt i 40’erne opstår der en sænkning af det kvindelige kønshormon, østrogen (begyndende overgangsalder), dette har en meget stor betydning for hudens forfald og for rosacea, specielt hvis rosaceaen er genetisk bestemt.
 • Dermodex mider
  Studier har vist at rosacea klienter har større mængder af dermodex mider i huden. Dermodex mider er en hudmide, som bor i huden. Alle skal have disse mider i huden for en sund balance.
  Det er vigtigt at man får hjælp til at nedsætte denne større mængde af mider i huden. Miderne er medvirkende til kløe og rødmen. Mange oplever en øjeblikkelig ændring i huden når de kommer i gang med korrekt pleje til rosacea.
 • UV-stråling
  Mangel på indre solbeskyttelse kan få blodkarrene til at svulme op. Dette medfører at blodkarrene vil briste når de bliver udsat for sollys. Det er derfor ikke kun vigtigt at bruge solbeskyttelse på huden via SPF, men også indeni via antioxidanter fra kosten.
 • Immunforsvaret
  Rosacea menes at være en lille form for autoimmun sygdom, hvor immunforsvaret nedbryder alt, også friske og sunde celler. Immunforsvaret producerer antibiotiske proteiner, kaldet cathelicidiner, som bekæmper infektion bl.a. i huden, disse går normalt kun efter bakterier og skadeligt væv. Dannelsen af disse bliver for høj i rosacea hud, da cathelicidiner bliver provokeret af bl.a. solstråler og infektion.
 • Specifikke ting i hverdagen
  Sukkerindtag, sol & solarium, fed solcreme, giftstofpartikler (fx fra nymalede rum), rygning & alkohol, varme drikke, stærke krydderier, blodtrykmedicin, ekstreme temperaturer, steroidcremer og fødevarer med stærke E-numre kan forværre rosacea.

Stadier

Hudlidelsen findes i flere stadier:

Vaskulær rosacea: Kendetegnene ved stadie 1 af rosacea vil være at huden blusser, der vil være synlige udvidede blodkar omkring næse, næsefløjen, kinderne og evt. hagen som gør at huden er rød i disse områder.  Der kan være en let kløe og lidt tørhed kan forekomme.

Papulopustulær rosacea: Man ser ofte at kvinder rammes af dette stadie, og at det er hormonelt betinget. Kendetegnene ved stadie 2 af rosacea vil være at huden er rødmosset. Der kan forekomme akne lignende udbrud med pustler og papler. Karsprængninger opstår ofte i dette stadie. Huden kan blive olieret og være meget sensitiv. Man kan føle en brændende og stikkende fornemmelse i huden.

Phymatous rosacea: Man ser oftest at det er mænd som rammes af denne art af rosacea. Kendetegnene ved stadie 3 er fortykket hud som er meget rødmosset, dette kan ses i hele ansigtet. Der kan være store hævede områder og der kan forekomme akne lignende udbrud. Rinophyma er slutresultatet af en fremadskridende betændelsestilstand, hvor huden på næsen får et klumplignende udseende. Dette er ofte genetisk. Dette er også et af kendetegnene ved rosacea.

Okulær rosacea: Dette er en type af sygdommen, som ydermere også rammer øjnenes slimhinder. Der vil være traditionel inflammation i blodkarrene, som der også er ved andre former for rosacea. Kendetegnene ved okulær rosacea er øjenirritation, sløret syn, rødme og kløe i øjenkanten. Der kan være hævede og blodsprængte øjne, og der kan ved komme gentagende bygkorn. Det er vigtigt at man henviser disse videre til lægen, da man i værste tilfælde kan ende med at tabe synet, hvis det ikke behandles i tide.

Behandling

Behandling af rosacea: 
Rosacea kan ikke helbredes dvs. man kan ikke fjerne hudsygdommen. Men hudsygdommen kan holdes i ave med regelmæssige behandlinger og korrekte plejeprodukter.
Plejens vigtigste funktion er at virke antiinflammatorisk. Anvend derfor produkter som er antiinflammatoriske.
Afrens huden dagligt med en mild rensemælk eller -mousse. Anvend en mild skintonic/toner.
Er der en vedvarende betændelse i et udvidet kar, anbefales laser, for at standse aktiviteten i karret.
Det er essentielt med sunde kostvaner, livsstil og hjemmepleje beregnet til rosacea.
Beauty Angel lyset:
“Det er helt perfekt til rosacea, jeg kommer fast 1 gang om ugen for at holde min rosacea nede og det gir en ro i huden, jeg ikke har oplevet før. Min hud heler hurtigere op, når jeg har pillet i den.”

 

Kost

Kosten har indflydelse på rosacea.
Drik mindst 2 liter vand om dagen.

Spis:
Citrus, lime, dadler, bladgrønt, bladselleri, løg, chaga, mælkebøtte, vilde blåbær.

Undgå
:
Majs, sukker, krydret mad, evt mejeriprodukter.

Kosttilskud:
Forever Marine collagen.
Forever aloe vera drikke gel
– vælg den smag der passer dig bedst (naturlig, mango, fersken eller tranebær).

Triggere

Klassiske triggere:
UV stråler gør defekte blodkar værre (hvilket øger den kroniske rødme).
Alkohol, især rødvin.
Krydret mad.
Varme drikke, især kaffe.
Motion kan udløse flushing, dog er motion afgørende for en sund livsstil.
Psykiske og følelsesmæssige udfordringer. Stress.
Parfumerede produkter. 
Binyrebarkhormon.

Hudplejeprodukter

Det anbefales at bruge milde produkter, der gir masser af fugt, får ro på huden og hjælper huden med at hele op.
Jeg laver et personligt hudplejeprogram til dig.

Send mig en besked

Du får svar indenfor 24 timer i hverdagene. 

  Sådan skaber du
  dit drømmeliv

  “Mit mål er, at DU får det bedre i dig og med dig.
  At du får redskaberne til at komme videre på din vej og i din udvikling som menneske.

  Kom som du er, gå videre som dig selv.”

  – Krestine

  Læs mere om hvordan du, hjemmefra i dit eget tempo, kan finde frem til HVAD DU I VIRKELIGHEDEN VIL, HVORFOR OG HVORDAN.

  Skal vi snakke sammen?
  Send mig en besked

  Indtast venligst dine oplysninger i formularen nedenfor, så kontakter jeg dig hurtigst muligt.