Hudbøvl

Ansigtsbehandlinger med speciale i perioral dermatitis i Silkeborg

Effektive behandlinger til dig der bøvler med huden!

Rosacea, eksem, akne eller perioral dermatitis.

 

I klinikken er der stigende tilgang af klienter der bøvler med huden.

Hvad enten det er rosacea, eksem, akne eller perioral dermatitis, så hæmmer det i hverdagen. Klienterne føler sig hæmmet, udfordret, holder sig tilbage, gemmer sig og aner ikke deres levende råd for at komme hudlidelsen til livs.

Det er der heldivis råd for!

Gennem de sidste 12 år har jeg hjulpet flere hundrede kvinder med hudlidelser.

Er det nemt og enkelt? NEJ!

Det kræver en del
– viden om lidelsen
– tålmodighed i at arbejde med huden
– mod til at prøve nye
– vilje til at være vedholdene

Jeg ser på det hele menneske når jeg behandler huden. Hvorfor? Fordi ALTING hænger sammen i kroppen.

Din hud spejler dit sind, din fordøjelse og din livsstil. Derfor arbejder vi 360 grader rundt om dig. For at hjælpe dig bedst muligt, hurtigt og effektivt videre mod dit mål om at få en sund, fin og stærk hud, så kigger vi / og arbejder på:
– din daglige og ugentlige hudpleje
– din kost
– din døgnrytme
– dine vaner

Sammen arbejder vi ikke kun på symptomerne, men på årsagen. Målrettet og effektivt.

Alt dette på 60 minutter?
NEJ. Vi arbejder sammen over en periode, ellers kommer du aldrig i mål. Din hud ændrer sig ikke over nat, den skal hjælpes, løftes, piskes, fyldes op, læres op og styrkes over tid.

Fælles for dem alle er:
Du skal have stillet diagnosen ved lægen. Jeg som kosmetolog må ikke stille diagnoser. Så for at være sikker på HVAD du lider af, så skal du en tur forbi din egen læge inden behandling.

 

PERIORAL DERMATITIS 

 

 

Hvad er perioral dermatitis?
Det er en hudsygdom, som minder om rosacea. Her ses små røde knopper, og eventuelt pustler på en rød og fint skællende hud. Der kommer en let forhøjning af huden. Selvom der er inflammation i huden, er denne nødvendigvis ikke kronisk. De små røde, lave knopper er uden betændelse. Det er hæmmende pga. udseendet, da rødmen tiltrækker uønsket opmærksomhed.
Der ses ikke karsprængninger i udslættet, men små bristninger kan forekomme, specielt omkring næsen, hvis hudområdet har været belastet i længere tid.
Hudsygdommen ses ofte ved unge kvinder fra 20-års alderen og op. Det starter typisk omkring næse og mund, men kan også forekomme ved øjnene.
Perioral Dermatit er den mest almindelige form, men hudsygdommen kan sprede sig til hele ansigtet hvis den får lov til at udvikle sig for længe uden behandling eller ved fejlbehandling.
Perioral Dermatit smitter ikke, men det kan sprede sig og forårsager meget irritation. Hudsygdommen starter oftest med få små røde knopper, efter noget tid vil der være så mange at huden hæver og bliver rød i området, dette sker grundet inflammationen i huden.

 

Typer

Typer af Perioral Dermatit:

 • Perioral Dermatit | Den mest almindelige
  Knopperne og pustlerne er lokaliseret omkring munden.
 • Perionasal Dermatit
  Her er sygdommen lokaliseret ved næseborene
 • Perioculær Dermatit
  Her sidder knopperne omkring øjnene

 

 

Årsag

Årsager til perioral dermatitis:
Intet dokumenteret, men følgende er under mistanke:

 • Binyrebarkhormoncreme eller medicin (næsespray)
 • Hormonændringer
 • Frost og UV-lys
 • Antibiotikakur
 • Tarmsygdommene Morbus Chrohns / Colitis Ulcerosa / utæt tarm
 • Kosmetiske hudplejeprodukter – specielt renseservietter, vådservietter.
 • Kortison Hormon ved stress – choktilstand – fyring, skilsmisse, ulykke og sygdom.

 

Perioral Dermatit ses oftere og oftere på klinikkerne, hudsygdommen er stærkt stigende i takt med øget forbrug af næsespray, hormonændringer, forkert hudpleje og øget stress niveau.

Hudsygdommen skyldes ikke steroidcremer, men fremkaldes og forværres ved misbrug af dette. Steroidcremer fjerner faktisk alle symptomer, men så snart man stopper, vil symptomerne blusse kraftigt op. Det inviterer til langvarig misbrug af hormoncremer, som derved ødelægger huden.

 

 

Behandling

Behandling af perioral dermatitis:
Som regel opstår hudsygdommen og vender tilbage. Den kan vende tilbage hvis man fx bliver stresset eller bekymret. For et varigt resultat skal huden bringes tilbage i balance.
Vi anbefaler et kurforløb på klinikken, hvor vi blandt andet bruger unikke syrer, som skaber stabilitet og varige resultater. (Ca. 6 behandlinger med 7-14 dages interval)
Efter kurforløbet, hvor huden er blevet bragt tilbage i balance, anbefaler vi vedligeholdelses behandlinger hver 6-12 uge.
Balancen i huden skabes ved en kombination af kurforløb, speciel hjemmepleje og diverse kostråd.
Hvis huden er bristet vil man anbefale, at få laser for at fjerne karrene og den dertilhørende rødme.

 

 

Tarmen

Perioral dermatitis og tarmen
Fordøjelsens betydning er stor ved en perioral dermatitis, derfor skal mavesyren balanceres.
Hele optagelsen af vitaminer og mineraler foregår i din mave-/tarmregion, og fungerer din fordøjelse ikke, går disse tabt, og der opstår giftstoffer i tarmen, hvorfra de siver ud i bindevævet. Dette kaldes en utæt tarm. Så tarmens helbred er meget vigtig for din hud. Denne utæthed påvirker huden kraftigt og forværrer din perioral dermatitis og skal undersøges.

 

 

Kosten

Kosten
Det er ikke bevist at kosten har direkte indflydelse på perioral dermatitis, men husk at din kost har direkte indflydelse på dine tarme!
Jeg anbefaler at du drikker Forevers aloe vera gel som kosttilskud, sammen med Forever Pro-B som er mælkesyrebakterier.
Det er der MANGE af mine klienter der har glæde af.

 

 

Hudplejeprodukter

Det anbefales at bruge milde produkter, der gir masser af fugt, får ro på huden og hjælper huden med at hele op.
Jeg laver et personligt hudplejeprogram til dig.

 

 

 

 

Rosacea Akne PCO Perioral dermatitis eksem

Hudpleje workshop – Isabella

Hej Krestine Tusind tak for en lækker hudpleje workshop og for en dejlig aften. Vi er alle høje efter det 😄 Vi skal helt sikkert have flere af produkter! -Isabella Bach Nielsen

ME TIME pakke – Lotte Lajer

Jeg bookede en tid til ME TIME pakken, da det er et godt tilbud, der er fokus på velvære og jeg har rosacea. Det var virkelig rart og behageligt. Meget afslappende, så jeg har det lidt bedre. Krestine er dygtig og meget afslappet - dejligt at man ikke blve spurgt om...

KOMBI BEHANDLING ME TIME pakke

Jeg trængte simpelthen til selvforkælelse og havde spændinger i nakke/skuldre, så derfor bestilt jeg en ME TIME pakke ved Klinik Salomonsen.  Mit største AHA moment var hudanalysen. Wauw. Efter behandlingen havde jeg det fantastisk i kroppen men også i huden. Jeg var...

KOMBI PAKKE ME TIME pakke

Jeg trængte til velvære og til et boost til huden, så jeg bookede en ME TIME pakke ved Krestine. Helhedsoplevelsen var fantastisk! Bagefter havde jeg det helt fantastisk.  Krestine er sød, rolig og dygtig. Giver en rigtig god helhed for behandlingen. Jeg fik løsnet...

Jeg ELSKER kombipakker!

Jeg så at Krestine udbød ME TIME pakken og tænkte, at det var et godt tilbud. Så jeg ville prøve behandlingen af, og er meget tilfreds. Det der overraskede mig mest var, at det er så afslappende og lækkert. Ingen ubehag efter behandlingen. Jeg har ofte oplevet...

Afbalanceret hud med kurforløb

Jeg bestilte en tid til ansigtsbehandling ved Krestine da min hud er meget tør, og jeg har eksemhud i ansigtet.  Min største AHA oplevelse var faktisk, at jeg endelig har fået nogle virkelig gode produkter, og en rutine, som bare passer på min hud og virker. Jeg er...

Krestine er en super kompetent kosmetolog

Jeg bookede en ansigtsbehandling med Beauty Angel lys ved Krestine, da min hud trængte til lidt mere liv og udstråling. Efter behandlingen kunne jeg VIRKELIG se en stor positiv forskel fra før til efter behandlingen. Den største AHA oplevelse var, at jeg fik lov til...

Rosecea update

Jeg har fået kontrol over rosacea vha. dine gode råd, gode cremer

Purus Masken – min favorit

Jeg bruger både rensen og purus masken 2-3 gange om ugen og er rigtig glad for dem begge. Skulle der være en betændelse der driller lidt, kommer jeg bare en lille kladt af masken på.

Min ynglingsmaske

Transparent Collagen Masken er blevet en fast del af min hudplejerutine. Jeg kan lynhurtigt mærke, at den arbejder med min hud, blandt andet fordi den trænger HELT ned i huden og ikke bare lægger sig i et fedtet lag, man så får smurt ud på hovedpuden. Den holder min...