Hudbøvl Akne

Ansigtsbehandlinger med speciale i akne i Silkeborg

Effektive behandlinger til dig der bøvler med huden!

I klinikken er der stigende tilgang af klienter der bøvler med huden.

Hvad enten det er rosacea, eksem, akne eller perioral dermatitis, så hæmmer det i hverdagen. Klienterne føler sig hæmmet, udfordret, holder sig tilbage, gemmer sig og aner ikke deres levende råd for at komme hudlidelsen til livs.

Det er der heldivis råd for!

Gennem de sidste 12 år har jeg hjulpet flere hundrede kvinder med hudlidelser.

Er det nemt og enkelt? NEJ!

Det kræver en del
– viden om lidelsen
– tålmodighed i at arbejde med huden
– mod til at prøve nye
– vilje til at være vedholdene

Jeg ser på det hele menneske når jeg behandler huden. Hvorfor? Fordi ALTING hænger sammen i kroppen.

Din hud spejler dit sind, din fordøjelse og din livsstil. Derfor arbejder vi 360 grader rundt om dig. For at hjælpe dig bedst muligt, hurtigt og effektivt videre mod dit mål om at få en sund, fin og stærk hud, så kigger vi / og arbejder på:
– din daglige og ugentlige hudpleje
– din kost
– din døgnrytme
– dine vaner

Sammen arbejder vi ikke kun på symptomerne, men på årsagen. Målrettet og effektivt.

Alt dette på 60 minutter?
NEJ. Vi arbejder sammen over en periode, ellers kommer du aldrig i mål. Din hud ændrer sig ikke over nat, den skal hjælpes, løftes, piskes, fyldes op, læres op og styrkes over tid.

Fælles for dem alle er:
Du skal have stillet diagnosen ved lægen. Jeg som kosmetolog må ikke stille diagnoser. Så for at være sikker på HVAD du lider af, så skal du en tur forbi din egen læge inden behandling.

AKNE 

Akne er den mest almindelige hudsygdom. Over halvdelen af alle unge har i kortere eller længere perioder symptomer på akne. Symptomerne vil være betændelse i nogle af hudens talgkirtler. Akne er derfor en betændelsestilstand i huden, som udvikles i hudens hårfollikler og den tilhørende talgkirtel.

Kendetegn

Akne er en hudlidelse som er karakteriseret ved røde bumser på huden, især i ansigtet, men kan også opstå på nakke, ryg, bryst, skuldre og overarme. Dette er ikke en alvorlig sundhedstilstand, men kan forårsage ardannelse.
Hvis man ser en hud med pustler/papler, men ingen comedoner er det ikke en akne hud. Dette kan derimod være udbrud, som er forårsaget af medicin og/eller perioral dermatit.

Generelle kendetegn ved akne:

Comedoner der kan være åbne eller lukkede:

 • Åbne comedoner
  Kendetegnes også som hudorme. Hudormene ses som mørke punkter på huden. Dette skyldes en ophobning i den udvidede follikulære åbning af melanin, tætpakkede keratinocytter og oxiderede lipider, dette fremkalder den mørke farve.
 • Lukkede comedoner
  Disse kommer til syne, som små hvide kugler under huden. Selvom de ikke ser betændte eller aktive ud, signalerer de, at et mere alvorligt stadium i processen kan udvikle sig.
  Disse er vigtige at få dybderenset, da det er dem som medfører til udbrud.
 • Papler
  Er røde i farven og varierer meget i størrelsen. Hvis man piller ved disse, vil en ”bombe” eksploderer under huden. Indholdet i talgkanalen vil sprede sig ud i vævet og forårsage betændelse, som resulterer i skader på overfladen eller under overfladen af huden. Skadens art og omfang vil bl.a. afhænge af hvor talgkanalen sprækker. Hvis den fx sprækker på toppen lige under overfladen kan den udvikle sig til en pustel efter nogle timer/dage.
 • Pustler
  Er en rød knop med en gul top. Varierer i størrelsen. Kan også være bitte små, og kun have den gule top. Hvis talgkanalen sprækker under toppen, kan der opstå en større skade og dybere betændelse, som betegnes en nodul.
 • Nodul
  Er et dybt brud på follikelvæggen. Indholdet tømmes ud i den nederste del af dermis, og dermed inficerer omkring liggende follikler. Den gør ondt, og tager længere tid om at hele. Ofte kommer der ikke til overfladen, men går gradvist tilbage og forsvinder efter et par dage/uger.
 • Cyster
  Den bliver stor og er meget smertefuld. Betændelsen finder sted i dermis. Her bliver kollagen og elastin ødelagt. Dette fører til cikatricer.
 • Cikatrice
  Cikatrice er et ar.
 • Keloiddannelse
  Når arvævet, efter beskadigelse i huden, vokser så meget at den buler op over den normale hud. Keloid kan optræde i alle typer af ar på kroppen. Denne tilstand forekommer oftere hos mørkere mennesker. Keloid forsvinder ikke af sig selv, og er meget svært at behandle.
 • Postinflammatoriske pigmentforandringer
  Tilstanden opstår som af følge af en hudskade eller betændelse. Grunde til tilstanden opstår varierer meget, det kan være grundet akne, eksem, psoriasis, et sår på huden, forbrænding osv. Når huden er beskadiget eller skadet, giver helings- og reparationsmekanismerne i huden overproduktion af melanin, dette kan resultere i pigmentpletter. Alle kan rammes af tilstanden, men er mere tilbøjelig til at forekomme på mørkere hudtyper.
 • Forstørrede porer
  Forstørrede porer opstår når overskydende sebum fra huden og døde hudceller sætter sig i porerne. Når porerne bliver tilstoppet, udvider de sig, og de vil derfor syne større. Hvis porerne er udrensede, vil de syne mindre eller slet ikke kunne ses.

 

Grader af akne

Forskellige grader af akne:
1. grad: Meget få (måske ingen) pustler og papler. Udbredt åbne og lukkede comedoner i et begrænset område. Kan starte ved 13-14-årsalderen.
2. grad: Huden er domineret af åbne og lukkede comedoner. Der vil opstå spredte betændte pustler og papler, oftest i t-zonen.
3. grad (akne vulgaris): Den mest almindelige hudsygdom, over halvdelen af alle unge har den i kortere eller længere tid.
Huden er nu domineret af pustler og papler, mens der stadig er åbne og lukkede comedoner. Hudsygdommen kan sprede sig til ryg, skulder og bryst.
4. grad: Som 3. grad, ydermere er kan der opstå bylder, cyster og nodul. (Henvises til hudlæge).

Årsag

Hvad er årsagen til akne?
En af grundene til at akne opstå er, at der i puberteten indtræder en øget talgsekretion i forbindelse med øget testeteron-niveau i blodet, dette vil give en mere fedtet hud.
Grundet androgen påvirkningen dannes der keratinpropper i hårfolliklernes udførselsgange.
Den abnorme forhorning af talgkirtlens udførselsgang skyldes en øget proliferation fra en øget mængde af sebum og/eller nedsat afstødning af keratinocytterne. Dette vil danne en tilstoppende prop af sebum og keratin.
Dette medfører en kraftig opformering af propionibacterium. Der vil forekomme en inflammatorisk reaktion i og omkring talgkirtlerne. Årsagen til denne reaktion skyldes propionibacterium, der nedbryder triglyceriderne i talget til frie fedtsyrer. Klinisk viser dette sig ved en papler, pustler og evt. cyster.

Indre årsager til akne:

Arvelige faktorer:
Akne er en genetisk sygdom, og dem som arver akne har en defekt i hudens struktur og funktion. Gennem hele livet vil de være specielt udsatte for akne og modtagelige for faktorer, som kan forværre tilstanden.
Hormoner:
Hormonellesvingninger kan få akne till at blusse op. Fx ved menstruation, graviditet, p-piller, forstyrrelser i skjoldbruskkirtlen.
Stress:
Påvirker hypofysen til, at stimulerer binyrerne. Binyrerne producerer testosteron hos kvinder, hvilket kan resultere i en øget talg produktion.
Fordøjelsen:
Har du hudproblemer, er det yderst vigtigt, at du får styr på din fordøjelse. Vand, vitaminer, mineraler og sporstoffer i maden frigives ikke, før de kommer igennem vores tarmsystem. Elementerne bliver spaltet og fordøjet med hjælp fra mavesyren og fordøjelsen.
Disse passerer fra tyndtarmen til blodet og videre via vores stofskifte ud i vævet. Her skal næringsstofferne bruges, som byggesten til dannelsen af nye blodkar, kollagen og andet godt til huden. Det er derfor essentielt at give fordøjelses- mavesyre og tarmsystemet de rigtige arbejdsbetingelser for, at næringsstofferne når ud til din hud.
Man bliver nødt til at have en forståelse for, at hvad man putter i kroppen/munden, kommer ud som affaldsstof igennem bl.a. huden.
Medicin:
Hormoner, steroider, anti-tuberkuløs eller antiepileptisk medicin er eksempler på medicin, som kan forværre en akne tilstand.
Forstyrrelser i nervesystemet:
Dette kan fx være bekymring, angst, vrede, depression, utilfredshed, selvværd og social isolation.

 

Ydre årsager til akne:

Konstant friktion:
(Pilleakne) Stimulerer talg produktionen. Det er vigtigt at forstå at det ikke hjælper at poppe og klemme. Hold dine hænder rene, det er bedst ikke at røre huden, men selvfølgelig rører man ofte ved ens ansigt, flere gange om dagen, uden at tænke over det. Det er derfor vigtigt at holde hænder rene.
Det er vigtigt at forstå, at for meget vask af huden ikke får akne til at forsvinde. Irritationen af huden kan faktisk gøre det værre. Huden må kun renses blidt et par gange om dagen, og derefter skal den duppes tør. Hård skrubning vil også forværre tilstanden, og stimulere talg produktionen.
Plejeprodukter:
Plejeprodukter med comedogene/tilstoppende ingredienser, som tunge olier i ansigtet. Vælg generelt anti-comedogene præparater, da huden ikke må tilføres tilstoppende olier og fedt som petrolatum, paraffin, vaseline og mineralolie. Man kan til gengæld bruge olier og cremer med let optagelige planteolier, der kan være med til at afbalancerer huden.
Arbejde/miljø:
Folk der arbejder med olie- og eller tjære. Fx grillbar, køkken, mekaniker etc.
Folk der arbejder med klorholdige stoffer som chlornaphthalen, polychlorbiphenyl, chlorbenzen og pyrazolderivater.
Akne kan forværres ved en høj luftfugtighed. Fx i storbyer.
Fedtet hår.

Behandling

Behandling af akne

Akne behandles hele tiden med stor succes. Ved at helbrede eksisterende bumser, stoppe nye bumser i at dannes og dermed forhindre ar dannelse.
Uren hud behandles dagligt med gode hudplejeritualer både morgen og aften.
Selvom sollys kan have en desinficerende effekt med UV-strålingen, er det essentielt at man passer særligt på med direkte sollys. Sollys kan fremme postinflammatorisk hyper pigmentering og ar dannelse. Der skal derfor ALTID anvendes solcreme med minimum SPF 30 (UVA + UVB) når som helst.
Der anbefales et kurforløb på klinikken, hvor der blandt andet bruges unikke syrer, som skaber stabilitet og varige resultat. Det er vigtigt at få dybderenset de lukkede comedoner jævnligt. Behandlingsintervallet vil være med 2-3 ugers interval indtil der er kommet styr på probionibacterium. Når huden er mere i ro, kan man øge intervallet.
Det er vigtigt at anvende produkter med antibakterielle effekter, og have styr på hygiejnen.
Balancen i huden skabes ved en kombination af kurforløb, speciel hjemmepleje og diverse kostråd.
Beauty Angel lyset:
“Det er helt perfekt til rosacea, jeg kommer fast 1 gang om ugen for at holde min rosacea nede og det gir en ro i huden, jeg ikke har oplevet før. Min hud heler hurtigere op, når jeg har pillet i den.”

Kosten

Kosten:

Spørg dig selv:
Hvorfor har du akne? Hvor kommer det fra? Cola – Slik – chips? Eller hvad? Jo mere sukker i mad = jo mere fedt i cellerne = jo flere mandlige kønshormoner i kroppen = jo mere tørhed i huden = jo mere talg producerer huden for at kompensere = jo mere grobund for bakterier!

Undgå:
Chips, sukkerholdige drikke, slik, fed mad. Mange slår ud på disse, mens andre ikke gør.

Når madvarer med et højt sukkerindhold bliver fordøjet, fører det til et øget indhold af sukker i blodet, hvilket får kroppen til at producere høje niveauer af hormonelt insulin.

Undgå mælk, da dette gir betændelsestilstand (inflammation), leaking gut (utæt tarm) pga. hormonforstyrrende stoffer. Valleproteinet i mælk kan være en stor synder i forhold til bumser og uren hud.
Ingen soja pga phytohormoner.
Ingen gluten pga inflammation i tarmene.
ingen raps, solsikke, tidsel, veganske olier pga omega3 olierne i dem.
Ingen koffein da det har indflydelse på immunforsvaret i huden. Kaffe/te trækker vit.B, Mg og Zink ud af kroppen.
Ingen kulsyre.
Et forhøjet insulin niveau skaber en ond spiral ved at danne et overskud af mandlige hormoner, disse kaldes testosteron. Et forhøjet niveau af testosteron får porerne til at udskille talg i alt for store mængder. I slemme tilfælde kan dette tiltrække, accelerere og aktive de akne-fremmende bakterier, og dermed danne grobund for øget talg produktion.
Det vigtigste er, at man mærker efter om det man spiser, giver udbrud.
Majs
Æg

Spis:
Hyben, vilde blåbær, frugt/grønt, men for meget frugt gir for meget fruktose = væske i væv. Gulerødder = A-vit., farve i huden.
Fed fisk, bønner, æg er godt. Avokado, kanel, granatæble, gurkemeje, chia frø, abrikoser, appelsiner, mandariner, bær, citron, lime, kirsebær, melon, papaya, æbler, asparges, bladgrønt, bladselleri, kål, broccoli, vilde blåbær, hvidløg, katteklo, lakridsrod, aloe vera, brændenældeblade, hyben, mælkebøtte, rødkløver.

 

Kosttilskud:

 • Zinktilskud som er god til op heling af huden
 • Tag fiskeolie/omega3 Forever Artic Sea.
 • Drik mindst 2. liter vand om dagen
 • Spis basisk mad og antiinflammatorisk, dette kan slå inflammationen ned.
 • Mælkesyrebakterier Forever Active Pro-B for balance i maven
 • B-vitaminholdig kost reparerer og genopbygger huden, og dette er nødvendigt for hudcellernes fornyelse og vækst
 • A-vitaminholdig kost er betændelseshæmmende
 • C-vitaminholdig kost styrker immunforsvaret i huden
 • E-vitaminholdig kost styrker blodkar og virker helende for huden
 • Essentielle fedtsyrer for at bevare fugten, blødheden og elasciteten

Hudplejeprodukter

Det anbefales at bruge milde produkter, der gir masser af fugt, får ro på huden og hjælper huden med at hele op.
Jeg laver et personligt hudplejeprogram til dig.

Send mig en besked

Du får svar indenfor 24 timer i hverdagene. 

  Sådan skaber du
  dit drømmeliv

  “Mit mål er, at DU får det bedre i dig og med dig.
  At du får redskaberne til at komme videre på din vej og i din udvikling som menneske.

  Kom som du er, gå videre som dig selv.”

  – Krestine

  Læs mere om hvordan du, hjemmefra i dit eget tempo, kan finde frem til HVAD DU I VIRKELIGHEDEN VIL, HVORFOR OG HVORDAN.

  Skal vi snakke sammen?
  Send mig en besked

  Indtast venligst dine oplysninger i formularen nedenfor, så kontakter jeg dig hurtigst muligt.